Nyhet: Mini Cooper Cabriolet 2016

BMW lanserar nu en uppdaterad version av Mini Cooper Cabriolet, som kommer att finnas hos återförsäljare i mars 2016. Bilen har utdragna sportiga linjer och kommer att erbjudas med fem olika motoralternativ, tre bensin- och två dieselmotorer, alla med dubbelturboteknik. Den kommer även att säljas i en speciellt sportig John Cooper Works utgåva, då med 231 hk från en 4-cylindrig turbomotor.

Den nya Mini cabrioleten kommer med många olika tillval, som skall öka njutningen vid körning under bar himmel;

Automatisk – och för första gången på Mini elektriskt – fällbar sufflett. Om man så önskar kan man få den brittiska flaggan Union Jack målad över hela suffletten (undrar om den kan fås även med svensk flagga om man vill?)

2016_01_22_Mini_Cooper_Cabriolet_update2”Alltid-öppen-timer” – är en kul liten pryl i instrumentpanelen som visar hur många timmar man kört nercabbat med bilen. Tanken är att sporra användarna att köra nercabbat (varför det nu egentligen skulle behövas, undrar vi), men även uppmuntra att delas socialt och en kul fakta att kunna se vid begagnatköp. Det blir lite som ”livehistorik” över vilket liv bil och ägare haft tillsammans – lite som en relationsstärkare kanske?

Den automatiska luftkonditioneringen har ett särskilt ”Cabriolet-läge” såklart. Regnvarningssystem finns inbyggt i bilen och ett helt integrerat överrullningsskydd finns nu på plats för maximal säkerhet.

Låt oss alla boka en testkörning så snart bilen kommer till handlarna i mars!