Mini Cooper Cabriolet elbil miljöbild

Äntligen! Första eldrivna cabrioleten: Mini Cooper SE cabriolet

Som vi väntat på denna nyhet – en eldriven cabriolet! Det blir galet spännande att förhoppningsvis få provköra en eldriven cab framöver. Borde göra sig riktigt bra, tyst och skönt – så man kan höra ljudet från fåglar, natur och omgivning ännu tydligare.

Nya elbilen heter Mini Cooper SE Cabriolet som kommer i en begränsad upplaga om 999 exemplar. Tillverkningen för den europeiska marknaden startar i april. 

Cabrioleten skall ha samma drivlina och batteripaket som den vanliga Mini Cooper SE (eldriven). Motorn producerar 184 hk och räckvidden är upp till 201 kilometer.

Det är tre år sedan som den helelektriska Mini Cooper SE lanserades. 20% av alla mini som säljs idag är elektrisk.

– Denna framgång har sporrat oss att implementera den lilla serien av Mini Cooper SE Cabriolet inom bara några månader. Jag är glad att vi kan erbjuda 999 Mini-kunder en extraordinär och exklusiv utomhus-gokartkänsla, säger Stefanie Wurst, chef för Mini-varumärket.

Cabben är fyrsitsig. Sportstolar i läder och en sportratt i nappaläder ingår bland standardutrustningen. Skönt i svenska sommaren med värme i både stolar och ratt.

Bilen kan fås i två färger: Enigmatic Black och White Silver. Nummer 1-999 kommer markeras individuellt per bil i dörrtröskel och sidoemblem.

I nuläget verkar det inte klart hur många som kommer till den svenska marknaden. Det är inte heller klart vad det svenska priserna blir. Grundpriset på den vanliga Mini Cooper SE i enklaste utförande är 393 500 kronor – och maxutrustade modellen kostar 455 900 kronor.

Vi hoppas såklart att det skall komma många till Sverige. Jag kommer i varje fall hålla noga utkik, det blir sjukt spännande att få möjlighet att köra en framöver. Kanske har vi en lycklig kund som kommer lägga vantarna på en? Hör gärna av dig och kom förbi oss på Toplift på Orust – kanske får jag lov att åka med en liten sväng?

Källa: www.alltomelbil.se, 2023-02-15