Vindskydd till MGB 1962-1980 och RV8 1993-1996

(8 customer reviews)

Använd ett vindskydd till din MGB eller RV8 Roadster för att kraftigt reducera vindrufs i håret, drag på öron och nacke samt dålig akustik.

Detta modellspecifika vindskydd är av mycket god kvalitet, tillverkat av högkvalitativa material såsom ett speciellt vävt nät och stålram täckt med lädermaterial som tål tuffa tag.

Vänligen observera att detta vindskydd är speciellt tillverkat för att passa MGB årsmodeller 1962-1980 och RV8 1993-1996, och är inte en ”en-storlek-passar-alla” lösning.

Vindskyddet monteras på mycket kort tid, utan att du behöver göra hål med borr, eller annan skada på din MG. Den fästs i ställningen som fäller suffletten (se bilder här intill).

Vindskyddet levereras med illustrerande bild över montering. Vi får mycket sällan några frågor om installationen, då den är relativt enkel och ganska självtalande med hjälp av medföljande bild/bilder. Skulle du dock ha en fråga, är du alltid välkommen att höra av dig, så gör vi vårt allra bästa för att hjälpa dig.

Missa inte den fina artikeln Gunnar Ahlqvist skrev i MG Bulletinen nr4 2019 om vindskydd till hans MG RV8 – du hittar artikeln som en bild här i bildspelet.

Normal leveranstid: Svart vindskyddet finns vanligen i lager.

 kr

Beige ram runt svarta nätet. 4-5 veckors lev tid. [+425.00 kr]

Förvaringsväska till vindskydd [+369.00 kr]

2,895.00 kr

Artikel: vindskydd_mg_mgb_rv8_scmr_001 Kategorier: , Taggar: , , ,

Kort produktinfo

Traditionellt och klassiskt vindskydd skräddarsytt för din MGB årsmodell 1962-1980 eller RV8 1993-1996. Monteras utan åverkan…

Ytterligare information

Vikt5 kg
Mått90 × 45 × 10 cm

8 recensioner av Vindskydd till MGB 1962-1980 och RV8 1993-1996

 1. Gunnar Ahlqvist

  Mycket enkel att montera. Vindskyddets konsoler är förborrade för att passa bakom sufflettställningens tre skruvar och infästning till karossen. Vindskyddet ger en ombonad känsla och man slipper draget i nacken. Vindskyddet är konstruerat för att kunna fällas bakåt för bättre sikt då suffletten är uppe, samt vid användandet av lång tonneau. Kanske det går på en MGB/C Tourer, men inte på en MG RV8. Där tar suffletten emot, alternativt är vindskyddet något för högt.

 2. Kjell-Åke Nilsson

  Helnöjd med Toplifts service och vindskyddet, som var mycket enkelt att montera. Om något negativt, så är kanske monteringsanvisningen är något otydlig i sitt utförande. Men mitt lilla sunda förnuft räckte mer än väl till vid montaget.

 3. Mats Rylander

  Jag är mycket nöjd med service och leverans av vindskyddet. Beställde på söndagen, monterat och klart onsdag kväll på min MGB Roadster 1966. Enkel montering och snygg produkt som fungerar bra då vinden i nacken minskar rejält.

 4. Sune Wiberg

  Nöjd med leverans och service, beställde på torsdag, hämtat och monterat lördag eftermiddag. Gör stor skillnad på vinddraget på vår MGB Roadster 1970.
  Blev snyggt, och enkel montering i befintliga fästen för cabben. Vi blev helnöjda.

 5. Mattias A

  Mkt snabb leverans. Enkel och smidig konstruktion som är lätt att montera. Och draget i nacken blev påtagligt reducerat. Tycker dock att instruktionsbladen kunde ha högre kvalitet, de jag fick såg ut som kopia på kopia rätt många gånger, så bilderna var i allt väsentligt svarta. Kunde kanske vara en idé att ha dem digitalt på hemsidan för nerladdning 🙂

 6. Pernilla Åkesson

  Fin service med god uppdatering om leveranstid. Vindskyddet blev mycket bra, både snyggt och gjorde stor skillnad på vinddraget. Rekommenderas!

 7. Göran Persson

  Passar perfekt.
  Mycket bra kvalitet.
  Snyggt utförande.
  Bra pris.
  Lätt monterat.
  Instruktionsbilderna svarta och suddiga.

 8. Ingmar Strannevik

  Jag köpte min MGB -74 för dryga tio år sedan. I samband med renovering av bilen passade jag på att köpa en vindavvisare från MG-center. Denna vindavvisare räknas som original-tillbehör. Efter många missnöjda år så tog jag bort den i våras och körde utan och kände skillnaden då det drog mer i nacken. Anledningen att jag tog bort den var att den villa bara lägga sig bakåt då mitt nackskydd tryckte mot det. Vindavvisaren gick inte justera längre bakåt och jag behöver ha sätet ”långt” bak, jag är 175 lång.
  Nu har jag köpt en vindavvisare från Top Lift och monterade den i dag. Den passade perfekt, inga problem med nackskydd som tog emot. Den passade mycket bättre än originalet. Monteringsbeskrivningen var mycket dålig men det var inga problem att montera vindavvisaren ändå. Jag är supernöjd! Nu ser jag fram mot våren då jag får testa den.

Visa recensioner på alla språk (16)

Lägg till ett nytt omdöme

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

9 + fem =

Du kanske även gillar…