Överdrag till motorbåt

(15 customer reviews)

Överdrag till motorbåt gjord i vattenavstötande polyestermaterial som andas, men ändå skyddar mot mögel och skadligt UV-ljus.

Kapellen har skonsamma D-ringar (repar inte) och inbyggda gummiband för bättre följsamhet runt båten. Förstärkta sömmar för lång livslängd.

Överdraget skyddar bland annat mot regn, sol och damm. Överdraget är designat för att kunna monteras även på båtar med styrpulpet (av ”normalhöjd”), se bild på typisk placering av styrpulpet i båten. Om du säkert vill få plats även med utombordaren monterad baktill under överdraget, så välj ”+ 1 storlek” mot vad du annars skulle ha valt.

Överdraget är tillverkat i lite kraftigare polyestermaterial för bästa vattenavvisande förmågor vid förvaring, även i regniga miljöer. För att se pris för respektive storlek, vänligen välj den modell som passar din motorbåt bäst i listan nedan.

Vänligen observera att detta täcke primärt är tänkt att användas vid vinterförvaring, och inte är lika enkelt att använda när båten ligger till sjöss (när båten är i vatten vid daglig användning är det svårare att lägga på och ta av täcket). När du väljer storlek för användning vid vinterförvaring eller på land, så är det många gånger tacksamt att välja en eller ett par storlekar större än du annars skulle valt. Det är så mycket lättare att finna god användning även av lite extra material på land, än tvärtom.

Då dessa täcken är av universaltyp och skall fungera på många olika båtar, så skiljer sig säkerligen din båt lite grann från dem du ser på bilderna. Vi har därför valt att vara mycket smidiga och generösa vid eventuella byten av storlek på täckena. Processen att byta ett täcke mot en annan storlek börjar med att du informerar oss på e-mail (info@toplift.se) om att du vill byta till en storlek större eller mindre (eller två). Vi ber dig då sända tillbaks det första täcket, och så snart vi har det här kan vi sända den storlek du önskar ut till dig. Vi kommer kanske be om lite extra betalning om det är ett större täcke, eller betala tillbaks till dig om du behöver en mindre storlek (givet att det är skillnad i pris då). Du får bekosta återfrakten hit till oss, och vi sänder gärna ut det nya täcket på vår bekostnad.

Då vi försöker att vara mycket hjälpsamma vid byte av storlek, så är det viktigt att du förstår när du beställer att du kan få ett täcke som har prövats av en annan kund vid tidigare tillfälle på sin rena båt, och ihopvikt efter kundens allra bästa förmåga. Vi hoppas att du har förståelse och uppskattning för denna möjligheten – så vi kan erbjuda bästa möjliga service om en storlek behöver bytas.

Se en av bilderna i bildspelet för hur du mäter båtens A och B mått i centimeter.

I listan nedan visas A måttet som tex 425/488 cm, det innebär då att det lämpar sig för båtar med ett A mått på mellan 425 och 488 cm. För B-måttet i listan nedan är det maximal bredd som avses, exempelvis 180 cm.

Leveranstid: Dessa båtöverdrag finns normalt sett i lager.

2,715.00 kr5,115.00 kr

SKU: overdrag_motorbat_bat_all_fgkm_001 Category: Tags: , , ,

Description

Överdrag till motorbåt i vattenavstötande material som andas, men samtidigt motverkar mögel och blekning/torkning från UV-ljus. Utrustat med skonsamma D-ringar och inbyggt gummiband för god följsamhet. Tio olika storlekar för bästa passform…

Additional information

Weight5.0 kg
Dimensions50 × 40 × 30 cm
Välj storlek på överdraget

Motorbåt överdrag – A 425/488 cm – B 180 cm, Motorbåt överdrag – A 427/490 cm – B 230 cm, Motorbåt överdrag – A 490/565 cm – B 240 cm, Motorbåt överdrag – A 520/580 cm – B 245 cm, Motorbåt överdrag – A 550/610 cm – B 265 cm, Motorbåt överdrag – A 580/650 cm – B 295 cm, Motorbåt överdrag – A 630/710 cm – B 380 cm, Motorbåt överdrag – A 700/780 cm – B 400 cm, Motorbåt överdrag – A 800/850 cm – B 450 cm, Motorbåt överdrag – A 950/1000 cm – B 500 cm

15 reviews for Överdrag till motorbåt

 1. Mariann Wideving

  Båtöverdraget passade skapligt och var lätt att montera. Då jag har en ribbåt med hög styrpulpet så hade den kunnat vara något bredare än 4 meter, som var den största storleken. Det här båtöverdraget från Toplift var dock enda som ändå passade bra av alla överdrag jag hittade på marknaden. Kvaliteten ser bra ut också och det var snabb leverans. Jag är nöjd!

 2. Staffan Stridh

  Hej Peter,
  Kapellet passade perfekt till min Rib Unlimited 702!

 3. Lars Johansson

  Har en Ryds 486bf med styrpulpet.Gick upp en storlek passade perfekt.Lätt att sätta dit .Bra kvalitet.

 4. Henrik Taxén

  Jag var ute efter ett prisvärt kapell till säsongen när jag har båten på tomten. Båten är i 50.000:- klassen, så då känns det ju galet att köpa ett original för 20.000:- Jag fick mycket bra hjälp att hitta rätt storlek för min båt. Känns kraftigt och bra i sömmarna. Monterades idag och jag är mycket nöjd. Rekommenderas

 5. Håkan Argander

  Blev verkligen bra . Båt Pioner 17 med mittpulpet och båge bak . Valde ett 2 storlekar större. Blev något för långt , men bredden blev perfekt . Känns som bra kvalitet med , Jättenöjd !

 6. Anders G

  Hej Peter!
  Kapellet monterat blev riktigt bra ska bara byta till en lite lägre hajfena i fören.
  Får även plats med min elmotor som är frontmonterad toppen.
  Mvh Anders

 7. Bertil

  Hej Peter,
  Jag kan berätta att överdraget var helt perfekt!!
  Jag ska prata med Ryds så att de kanske tar in det som ett tillval till sina kunder.
  Med vänlig hälsning, Bertil Pettersson

 8. Mikael

  Båtöverdrag 580/650×195 passade utmärkt till vår nya RYDS 490VI . Vi hämtade det hos Toplift på Orust. Mkt trevligt bemött av ägaren Peter, tack!
  På hemvägen passade vi på att besöka Akvarellmuseet i Skärhamn. En fin dag!

 9. Brian Puleston

  Hej Peter
  Överdrag passade perfekt till linder 460 arkip . Valde 2 storlek stora du till stearpulpet och båge.
  Mycket nöjd
  Rgds Brian

 10. niclas

  Köpte ett båtöverdrag 490/565 till min 4,3m * 1,7m plast-eka som ligger på släp med en regn-ställning i.
  Blev lite över baktill utan motor kalla årstiden , men kommer troligen bli perfekt när utombordaren sitter på.
  Har köpt på Jula nytt skydd varje år och har tröttnat på att köpa skräp.
  Inser nu vilken kvalitets skillnad det var på detta nya skydd, fattar inte att jag inte gjorde det tidigare.
  Plastväskan var lite skadat till skyddet men förstår orsaken då någon annan troligen haft det på prov.
  Uppskattar att den servicen finns även att jag blev nöjd vid första köpet.
  10 av 10poäng i snabb leverans från TopLift och info om leveransen från dem.
  Kan rekommenderas!
  Niclas

 11. Christian Ekstedt

  Köpte båtöverdrag A 550/610, B 265 cm. Passade perfekt på min Micore xw57sc. Lätt att sätta på själv och att spänna upp för undvika fickor. Inte det billigaste överdraget men kvaliteten känns bra. Lätt och samtidigt robust jämfört med billigare motsvarande produkter. Hur det håller och om det håller tätt återstår att se. Men jag har goda förhoppningar. Toplift har trevlig och snabb service. Produkterna kom på nolltid.

 12. Marie

  Hej
  Tack för ditt trevliga mail.
  Kapellet är nu på plats och det blev jättebra, hoppas bara att det ser lika fint ut efter den norrländska snövinter som vi snart väntar på
  Tack/Marie

 13. Gunnar Sege

  Kontakten med Toplift var enkel och snabb. Trevligt och professionellt bemötande. Mycket snabb leverans. Jag har ännu inte täckt båten men kvaliteten på kapellet känns gedigen. Jag köpte till teleskopstöttor för att hålla upp kapellet ordentligt. Skulle tro att man får fixera dessa med tamp i tvär- och längdled så att de inte välter när stormen börjar slita i grejerna.
  Min kontakt med TopLift lämnar faktiskt inget i övrigt att önska så mitt betyg kan inte bli annat än max.
  Hälsningar Gunnar

 14. Björn Lindbergh

  Tog storlek 580/650-295 har en Sting 610S. Skyddet var enkelt att montera. Saknade dock ca 20cm för att skyddet ska täcka hela bredden.

 15. Peter Svensson

  Hej,
  Till min Terhi 480 BR med 60 Hk utombordare köpte jag kapell A 550/610 cm – B 265 cm vilket passade perfekt över både båt och motor!
  Högsta betyg ger jag för kapellet och rådgivningen från Toplift innan köpet/beställningen!
  Snabb leverans gjorde allt ännu bättre.

Visa recensioner på alla språk (30)

Lägg till ett nytt omdöme

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

7 − 2 =

Du kanske även gillar…